Aktivera barn med hoppborg

Barn behöver aktiveras som alla andra och att ha en god balans mellan fysisk och mental aktivering kan få barnen trött och utvecklas på rätt sätt.

Att fysiskt aktivera barn i skolan har länge varit känt att kunna förbättra koncentrationsförmågan på övrig tid. Det hjälper alltså att tömma de fysiska energidepåerna lite för att få ett ökat mentalt fokus.

På olika tillställningar där mycket barn finns brukar man hitta olika sätt att aktivera barnen på.

Marknader är t.ex. väldigt populärt under sommaren och även mindre nöjesfält som kör runt. Här är det inte ovanligt att man brukar hitta hoppborgar och liknande aktiviteter där barn kan få leka av sig.

Hoppborgar är ett väldigt roligt och trevligt sätt att aktivera barn på och det finns många bra aktörer som hyr ut hoppborgar vilket också gör det enklare för företagare och arrangörer att ta in detta.

Det är dock viktigt att tänka på säkerheten när det kommer till hoppborgar och följa de regler som EU satt upp specifikt för just dessa. När det kommer till större arrangemang så brukar inte detta vara något problem då det även rör sig om större hoppborgar som rymmer fler personer är det också produkter som ofta har väldigt hög kvalitet.

Om du ska hyra en hoppborg så tänk på att de billiga modellerna som säljs av leksaksbutiker inte är avsedda för denna typ av bruk. Vänd dig istället till en aktör som hyr ut bra utrustning och där du kan lita på att hoppborgen följer de regler som satts upp för besiktning och liknande. Ett exempel på detta är t.ex. hyra-hoppborg.se som är en del av Bergamunken och etablerad på flera ställen i Sverige.