Professionella slushmaskiner kostar en del

Goda drinkar man kan göra med slushmaskin och lite tillbehör.

Jag har länge varit sugen på att starta ett kafé och jag har en ganska unik idé om vad som skulle vara perfekt. I grunden handlar det om ett balanserat och bra sätt för att locka till sig flera grupper människor och få just mitt ställe att vara ett alternativ som folk vill till.

Ett traditionellt kafé lockar sällan till sig många barnfamiljer även om en och annan svänger in om. Ungdomar, studenter och vuxna kan mycket väl slå sig ner men det beror på stämning, läge och pris.

Min idé kräver en optimal plats och bra utbud av olika typer av drycker och tilltugg. Just Ice Slush är en sådan sak som jag tror kan vara ett tydligt plus i kanten. De som gillar det kommer se kaféet som ett mer attraktivt alternativ.

Givetvis gör inte en ensam Slushmaskin att kunderna står och köar för att komma till kaféet men det tillsammans med många andra detaljer gör att det syr ihop säcken så att säga. Jag har tittat lite på att köpa in bra utrustning för att göra kaffe, ice slush och andra drinkar. En bra bistro-maskin visste jag kostade en hel del men slushmaskinen är inte heller billig.

Ett alternativ skulle kunna vara hyra in en maskin men det blir nog inte billigt heller. Jag räknar ju med att hela det första året handlar om att få ut namnet och låta folk upptäcka stället. Det är så pass lång tid att hyra maskin antagligen inte är mycket billigare än att köpa in en.