Brittsommaren är härlig

Njuter ni också av brittsommaren som dragit in över Sverige? Jag passar på att njuta så mycket som möjligt medan man kan.

Men att i mitten på oktober kunna njuta av 20 grader i skuggan är helt sjukt. Jag tänker inte dra några kopplingar till den globala uppvärmningen för det känns onödigt. Men det är helt klart fantastiskt skönt.

Något jag dock kom och tänka på här om dagen var vinterdäck. Jag tror jag kommer behöva byta mina vinterdäck men det är ju inget man tänker på när det är så varmt. Men dubbdäck har man fått lov att köra med sedan 1:e oktober och jag brukar slänga på mina kort där efter men i år har det varit så varmt att jag först nu råkat fundera på det.

Det finns en stor risk när denna brittsommar passerat att temperaturen sjunker ganska snabbt över 1-2 veckors tid. Kanske blir paniken med vinterdäck större än någonsin med långa köer till följd.

Men det är inget man behöver bekymra sig över nu. Det är uppenbarligen sol ute 🙂