Grillat fungerar även på sensommaren

grillning

Grillat är så fantastiskt gott men gör man det för ofta under våren och sommaren så blir det lätt att man tröttnar på det.

Under semesterveckorna brukar vi grilla 2-3 gånger per vecka men jag har kommit på att det viktiga här är att variera sig för då kan man dra ut på grillningen på njuta av det även när hösten börjar närma sig.

Ett tag grillade vi nästan uteslutande någon form av kött med lite korv och grönsaker. Det är supergott men det räcker att man gör de två gånger i veckan för att man ska uppskatta det mindre rätt fort. Så vi började grilla annat också vilket har varit en succé.

Vi har dels svängt mer bland våra kötträtter och grillar mer än bara karré. Filéer och entrecote är exempel på sånt vi lagt till. Men den största skillnaden är att vi även försöker grilla fisk och variera med mer och mindre grönsaker. Ibland slänger vi på nästan uteslutande grönsaker med allt ifrån svamp, lök och paprika till majskolvar.

Nu är snart grillsäsongen över och jag tycker nog att man vill avsluta den lite fint på hösten när löven börjat falla. Man vill trots allt bygga upp det där suget till den första vårgrillningen 🙂