Kompletterat utrustningen med nytt liggunderlag

svensk-vildmark

I vår, sommar och höst ska jag och några vänner titt som tätt ge oss iväg på några trevliga turer i vildmarken med fokus på fiske. Vi hade tänkt att bl.a. paddla kanot, tälta, fiska och dricka lite härlig öl kring en lägerbrasa. Det enda jag saknar sedan förra sommaren är ett bättre liggunderlag.

Jag har förvisso redan ett liggunderlag och jag trodde att ett vanligt liggunderlag med skumgummi skulle räcka. Och det gör det förmodligen om det är bra underlag och maximalt 1-2 nätter. Vid en längre resa så känner jag verkligen att jag kommer behöva ett bättre liggunderlag.

Exped-SynMat-UL-7Exped SynMat UL 7  är ett jag beställt. Det är ett extra lätt liggunderlag som tar lika liten plats som en vattenflaska. Den saknar tyvärr inbyggd pump så jag kommer få använda mina lungor eller en extern pump för att pumpa upp den. Men för det jag ska använda den till så kommer det fungera hur bra som helst. Jag hittade liggunderlaget genom http://liggunderlag.nu, en sida som har en hel del tips om du tänkt köpa nytt liggunderlag.

Nu ska jag bara se till så fiskeutrustningen också är tipp-topp inför sommaren. Jag slipper i alla fall lägga pengar på något nytt spö så det blir väl främst några nya drag och linor kanske. Kul ska det bli i alla fall, även om jag tror jag kommer känna mig snuskigt ofräsch efter 4-5 dagar i vildmarken.