Rosenrot hjälper mot nedstämdhet

RosenrotJag är väldigt skeptisk till naturläkemedel i allmänhet men när det kommer till rosenrot måste jag säga att jag blivit överbevisad så många gånger.

Rosenrot är ett naturläkemedel som säljs mot trötthet och nedstämdhet och är egentligen bara ett extrakt från en växt som växer i bl.a. svenska fjällen. Även om just rosenrot använts i medicinering i tusentals år så har jag alltid tyckt att om det verkligen var vetenskapligt bevisat att det gav en positiv effekt så borde det även kunna användas i vanliga läkemedel.

Jag provade dock rosenrot i vintras när jag hade en tuff period och kände först inte av någonting, men efter närmare 10 dagar började min nedstämdhet och nästan uppgivenhet att försvinna. En tillfällighet tänkte jag givetvis 🙂

Men nu har det hänt igen. Jag gick in i en hård period där jag hade väldigt mycket att tänka på inom familjen och inte minst på jobbet. Det enda som fungerade någorlunda var min hobby och träning men även där kände man att det inte riktigt var som det skulle, kanske av den mentala pressen från det andra. Det gav känslan av att man hade för många bollar att hålla koll på vilket gjorde att ingen boll riktigt rörde sig som den skulle. Jag tror säkert ni känner igen känslan.

Hursomhelst började jag snabbt tugga rosenrot igen efter påtryckning från en vän. Redan efter 6-7 dagar började det kännas bättre och den nedstämdhet jag tidigare känt började försvinna. Det blev lättare att ta tag i saker, strukturera upp det som måste göras och ta sig igenom den jobbiga perioden.

Om du själv är sugen på att prova kan du läsa om rosenrots effekter här och vad det hjälper mot. Om du är intresserad att läsa mer om växten som används så är Wikipedia inte fel.