Utbilda dig för att hjälpa drogmissbrukare

Att hjälpa drogmissbrukare och alkoholmissbrukare är ingen lätt uppgift. Så fort beroende växt fram för en drog blir det genast mycket svårare att få personen på rätt väg igen. Kanske har du varit med om någon vän eller familjemedlem som utvecklat ett missbrukar av alkohol eller droger. I så fall inser du att beroendet är ett sådant handikapp att det är extremt svårt och nästan omöjligt att helt på egen hand sluta.

Om du vill hjälpa missbrukare så kan du välja att utbilda dig till en alkohol- och drogterapeut. Med en sådan utbildning i ryggen kan du få alla nödvändiga kunskaper och verktyg för att på bästa sätt hjälpa de människor som hamnat lite snett.

Det behöver inte krävas speciellt många snedsteg för att man ska ha utvecklat ett missbruk av droger. Det finns en mängd faktorer som påverkar hur snabbt man utvecklar ett beroende av droger och alkohol, men där personens gener, preparat, intervall och mängd alla påverkar utfallet. Som drogterapeut kommer du stöta på missbrukare i alla steg. Det kan vara allt ifrån ungdomar som bara ”provat” till missbrukare som hållit på i flera år.

Att utbilda sig till alkohol- och drogterapeut (A & D-terapeut) kan vara det bästa yrkesvalet du gjort om du brinner för att hjälpa människor som har dessa problem. Det finns bra arbetsmöjligheter om du är utbildad då kompetensen ofta inte är så bra som man hade kunnat önska på behandlingshem runt om i landet.

VAL-BO Utbildning har en utbildning där du kan utbilda dig till en Diplomerad A & D-terapeut. Kursen riktar sig till de som tidigare läst utbildningen Dipl. Behandlingsassistent med 12-stegsinriktning som är på ett år.

Du kan läsa mer om deras utbildningar och om det är något för dig på www.val-boutbildning.se.